Background
19.8.2022

Soster Hen­ki­lös­tö­pal­ve­lut

Mikä se on?

Alkamassa on yrittäjyydestä kiinnostuneille tarkoitettu viisi viikkoa kestävä kurssi. Kurssin vetäjä aloittaa esittelemällä itsensä, jonka jälkeen hän pyytää meitä esittelemään itsemme: keitä olemme, mitä olemme tehneet aikaisemmin työurallamme ja millainen liiketoiminta on suunnitteilla. Vuorollani nousen ylös, kerron olevani lähihoitaja ja aion perustaa asu­mis­pal­ve­lu­yri­tyk­sen.


Asumispalveluyritys? Mutta tämähän on henkilöstöpalvelua!?


kiinnostuin yrittäjyydestä muutamia vuosia sitten, joten hoitoalan yritys oli varsin luonnollinen valinta. Asumispalvelu vaikutti hyvältä ratkaisulta, joten aloin miettimään millaista palvelua tämä yritys tuottaisi. Vanhustenhoitoa, mielenterveys- ja päihdekuntoutusta tai kenties nuorille suunnattua tuettua asumista? Ensimmäisenä kuitenkin päätin, että kerään vuoden verran

työkokemusta, josta olisi hyötyä yrittäjänä.


Alkuvuodesta 2020 maailma suistuikin raiteiltaan ja yhtäkkiä elimme ennennäkemättömän terveyskriisin keskellä. Vaikutus ulottui kaikkialle, ja niin minunkin suunnitelmaltani katosi pohja – olisi ollut järjetöntä perustaa paljon aloituspääomaa vaativa yritys tuntemattoman edessä.


Mitä seuraavaksi? Jatkaa työntekijänä, pyrkiä opiskelemaan vai suunnitella uutta liiketoimea? Minulla oli hieman aikaisempaa työkokemusta keikkalaisten hankkimisesta ja hen­ki­lös­tö­pal­ve­lu­toi­min­taan pääsisi kiinni murto-osalla palvelutalon pyörittämiseen vaadittavasta alkupääomasta. Toisaalta epäilin sote-alan hen­ki­lös­tö­pal­ve­lu­yri­tys­tä varteenotettavana ideana, koska alan huonot työolot ja pieni palkka eivät ole mitään vetovoimatekijöitä. Ja miksi tehdä keikkafirman kautta töitä, kun sama raha maksetaan muutenkin?


Aloin miettimään, että mitä jos tarjoaisi kunnon palkkaa, ammattilaisuutta arvostavan työpaikan ja huolehtisin kaikista asioista, jolloin keikkaa heittävä ammattilainen voisi keskittyä hoitotyöhön. Arvelin myös, että nämä kannustimet saattaisivat houkutella alalta poistuneet ammattilaiset tekemään satunnaista keikkaa. Tällaisessa työpaikassa minä haluaisin työskennellä hoitajana! Asiat alkoivat loksahdella paikoilleen, joten päätin perustaa yrityksen.


Ensimmäisenä oli keksittävä sopiva nimi tällaiselle yritykselle. En liiemmin pidä nimistä, jotka eivät tarkoita mitään tai eivät kerro yrityksestä mitään. Hetken asiaa pyöriteltyäni totesin Soster Hen­ki­lös­tö­pal­ve­lui­den olevan ihan mainio nimi. Mielestäni siinä oli iskevyyttä ja kertoo heti mitä palveluja yritys tarjoaa.

Tosin pian aloin puntaroimaan toiminnan aloittamista ja kyseenalaistin itseäni: olenko sittenkään riittävän pätevä yrittäjäksi? Yrittäjyys, varsinkin hoitoalalla, on hyvin vastuullista ja kysyy rohkeutta. Olenko riittävän rohkea, kykenenkö huolehtimaan työntekijöistäni? Johtajan vastuu on jakamaton.


Yritys jäi junnaamaan paikoilleen. Pitkän aikaa olin hyvin pettynyt itseeni, eikö minusta ollutkaan yrittäjäksi? Asia ei kuitenkaan jättänyt minua rauhaan, vaan yhä uudelleen palasi mieleeni. Aloin miettimään tilanteen myönteisiä puolia, olin saanut hyvät opit liiketoimintaan,  liikeidea oli hyvä ja olin tehnyt paljon töitä yrityksen eteen. Päätin, että en anna periksi.


Epävarmuus omaa tekemistä kohtaan hälveni ja samalla kirkastui syy miksi olin yrityksen perustanut: tarjota meille hoitoalan ammattilaisille hyväpalkkaista työtä miellyttävässä työpaikassa, jossa henkilöstö viihtyy ja jokainen tuntee olevansa arvokas ammattilainen.


Niin, ja alkuperäinen unelma asumispalveluista elää yhä ja uskonkin, että jonain päivänä ammattilaisemme saavat viestin työ­paik­kail­moi­tuk­ses­ta.


Nähdään keikalla!

undefined-sm

Klaus Läksy

Kirjoittaja on Soster Henkilöstöpalveluiden toimitusjohtaja

Snellmaninkatu 2 B 

70100 Kuopio

0505225965

info@soster.fi

1659336798924_Suomalaista_palvelua_su_ru_blue_rgb-me.jpg
1647780668487_LK_valkoinen_rgb-me.png
1660222414261_ja%E2%95%A0esenyritys_2022_200x100_FIN-sm.png
1654074839938_HPL_jasenyritys_vihrea_cmyk-me.jpg

Soster Henkilöstöpalvelut Oy 2022.